topbar

 

Historia

Perheyritys Nokkanen Oy

Kuljetus Nokkanen Oy on monen käänteen kautta kulkeutunut tämän hetkiseen muotoonsa. Liikenneluvat saatuaan, vuonna 1975, Kari Nokkanen aloitti autoilijan uransa KTK:n kuljettajana Kuusankoskella. Vuoden ajeltuaan KTK:lla hän siirtyi kuljettamaan K-raudan tuotteita vieden rakennusmaille sementtiä, tiilikuormia ynnä muuta vastaavia rakennustarvikkeita.

Vuonna 1980 Kari meni vierailemaan pankinjohtajan luona ja pian pihaan ilmestyikin Karin ensimmäinen uusi kuorma-auto, jolla hän ajeli rehuja Kaipiaisten Raision tehtaalta Itä-Suomen maatiloille, ensin yhdellä ja myöhemmin kahdella autolla, työllistäen samalla muutamia muita kuljettajia.

Noin 14 vuotta kestäneen rehun ajon jälkeen (1994) Kari päätti muuttaa kalustoaan. Tällä kertaa ei ajettu rehua eikä sen kummemmin karhuntaljoja rakennusmaille, vaan nyt pihassa loisteli erikoiskuljetusajoneuvo; 32 tonnin kuorma-auto, jossa oli noin 68 tonnimetrin kappaletavaranosturi.

Tällä ajoneuvolla Kari nosti ja kuljetti melkein mitä tahansa melkein minne vain. Töitä oli yllin kyllin, kenties hieman liikaakin yhdelle miehelle. Onneksi kuljetuskuvioihin mukaan hyppäsi perheen esikoinen Antti Nokkanen, joka innostui autoilusta ja tekee nyt rinta rinnan töitä isänsä, Karin, kanssa.
Täällä hetkellä yrityksen nimi on Kuljetus Nokkanen Oy. Tätä nykyään yrityksen päätoimiala on tukkipuun sekä metsäenergiatähteen kuljetukset.

Niin kutsuttuja autoilijoita löytyy Nokkasen suvusta enemmänkin. Ensimmäinen tiedossamme oleva autoilija oli Emil Nokkanen, joka oli Karin isän isä. Tuolloin ajoneuvona oli tosin hevonen. Karin isä, Taisto Nokkanen, kuljetti poltto-ainetta Etelä-Suomessa Gulf nimisessä firmassa, jota tosin nykyään ei enää ole.
Ammattitaitoa siis suvusta löytyy ja nyt suvun autoilu mainetta ylläpitää neljäs sukupolvi Kuljetus Nokkanen Oy:ssä Kuusankoskella.

Henkilöstömme

Toimitusjohtaja Jukka Nokkanen  
Ajojärjestelijä Antti Nokkanen 0400 254 951
Kirjanpitäjä Eila Nokkanen  
Kuljettaja Jari Aho  

 

 

Emil Nokkanen vuonna 1920


Tapiolantie 31 * 45740 Kuusankoski *  0400 - 254 951 * info[at]kuljetusnokkanen.fi